Ce alegi intre un brad de Craciun artificial si unul natural

Se apropie sarbatorile si nu ai un brad de Craciun? Indoielile apar atunci cand alegi intre un brad de craciun natural si un brad artificial. Cu acest articol te ajut sa te hotarasti.

brad de craciun

Copacii naturali sunt purificatori de aer

Brazii capteaza CO2 din atmosfera pe masura ce creste, stocheaza carbonul si returneaza oxigenul. Deci, avand un brad de Craciun natural este o modalitate buna de a asigura o mai buna calitate a aerului la domiciliu. In plus, aroma sa este foarte placuta si ajuta prin culorile vii la decorul casei.

Brad de craciun natural

Idealul este in gradina, deoarece sunt pomi cu crestere rapida. Daca nu aveti aceasta posibilitate, puteti duce bradul la serviciile de colectare pe care le au de obicei municipalitatile. Cele mai puternice specimene de brazi de Craciun vor fi transplantate in gradini si parcuri publice. Un avertisment: nu ar trebui sa replantati niciodata in tufis, deoarece acestea pot impiedica ecosistemul.

Acelasi pret

Daca pretul a fost unul dintre motivele pentru a opta pentru un brad de Craciun artificial, trebuie sa stiti ca, specialitii sustin ca astazi preturile sunt foarte asemanatoare si ca variatiile vor depinde de calitati si de specie, deoarece exista unele mai scumpe decat altele. „Puteti gasi un copac natural de la 400 lei la 2000 lei. In masura obisnuita, care este de obicei de 150-200 cm, pretul este in jur de 150 lei, iar in cazul unui brad artificial pretul poate fi acelasi”.

Brazii naturali pot fi reutilizati ca si compost

Pomii care nu supravietuiesc – care sunt de obicei 90% conform datelor Colegiului Oficial al Inginerilor Forestieri – pot fi dusi la punctele de colectare activate de municipalitati dupa sarbatorile de Craciun pentru a le zdrobi si a le transforma in compost si ingrasamant pentru brazii noi.

brad de craciun

Au nevoie de ingrijire.

Un brad de Craciun natural este o fiinta vie si astfel va fi necesara o intretinere minima: udati-l de cateva ori pe saptamana daca mediul este foarte cald -cu un pahar de apa va fi suficient -, pastrati-l departe de radiatoare sau surse de caldura, ventilati camera zilnic… In plus, va fi necesar sa maturati aproape zilnic, deoarece este obisnuit ca acestia sa-si piarda frunzele.

  • Brazi artificiali la fel de frumosi cu cei naturali

Verde, inzapezit, alb, rosu… Posibilitatile cromatice oferite de un brad artificial nu sunt oferite de unul natural. Puteti cumpara chiar si brazi cu decorul si luminile incorporate. In plus, ele sunt disponibile in diferite inaltimi, de la mini optiuni de aproximativ 60 cm pana la 300 cm.

Despre intretinere

Cu un brad artificial de Craciun ca cei de aici uita despre udare, maturat frunzele si fiti constienti de faptul daca incalzirea poate strica bradul.

Poate fi reutilizat

Este obisnuit sa profitati de acelasi brad de Craciun timp de mai multi ani. De fapt, daca copacul este de calitate, poate dura in stare buna pentru o lunga perioada de timp.

Este un avantaj care merge mana in mana cu cel anterior. Si daca aveti de gand sa-l utilizati anul viitor, trebuie mai intai sa-l stocati in cutia sa.

Brazii artificiali de astazi nu numai ca sunt foarte usor de asamblat si dezasamblat, dar depozitarea ocupa foarte putin spatiu. Acesta este, de asemenea, un avantaj atunci cand ii cumparati, deoarece se potrivesc fara probleme in portbagajul masinii, ceea ce nu este cazul in multe cazuri cu brazii naturali.

 

Asadar, te-am convins sa cumperi un brad de Craciun natural sau un brad artificial?

×